DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Karel01Naam: Karel
Ras: Kruising grote jachthond
Formaat: Zeer groot
Geslacht: Reu
Gecastreerd/Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 02-01-2017
Kan bij andere honden: Ja
Kan bij katten: Nee
Kan bij grote kinderen: Ja
Kan bij kleine kinderen: Ja
Kan alleen thuis blijven: Ja
Kan in de auto: Ja

Karel02Karel is een grote, slank gebouwde kruising met eigenwijze flaporen. We vermoeden dat er voornamelijk herder en jachthond in zijn bloed zit. Zijn baasjes hebben Karel via een stichting uit het buitenland geadopteerd en waren heel blij met hem, maar zij moesten nu wegens ziekte helaas afstand van hem doen. 
Karel is een vriendelijke jongen, die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dan vervolgens ook weer zijn eigen plan trekt. Hij laat zich door buurtkinderen aaien, al heeft hij in hen eigenlijk geen interesse.
Karel gaat graag met zijn baasjes mee op pad. Hij vindt het heerlijk om lange stukken naast de fiets te lopen of om te gaan zwemmen als het warm weer is. Hij rent ook graag achter ballen en andere speeltjes aan en houdt deze liever zelf dan dat hij ze terugbrengt.
Karel03Met andere honden is Karel wat wisselend. Naar sommige honden reageert hij aan de riem vrij fel, andere negeert hij, en met de hond waarmee Karel samen heeft gewoond kon hij het goed vinden. Dat is dus per geval even aftasten. 
Katten en andere kleine dieren zijn met Karel geen succes. Karel is een echte jager en rent graag achter katten, eenden en konijnen aan. Het lijkt ons dan ook verstandig om hem altijd aangelijnd uit te laten. 
Wij zijn voor Karel dus op zoek naar iemand die een maatje zoekt om mee te gaan hardlopen of fietsen, of in ieder geval iemand die houdt van lange wandelingen.