DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Lee Lou01Naam: Lee-Lou
Ras: Kruising Rottweiler
Formaat: Groot
Geslacht: Teef
Gecastreerd/Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 01-06-2010
Kan bij andere honden: Nee
Kan bij katten: Ja
Kan bij grote kinderen: Nee
Kan bij kleine kinderen: Nee
Kan alleen thuis blijven: Ja
Kan in de auto: Ja

Lee Lou02Lee-Lou is na wat omzwervingen via een ander dierenasiel bij ons terecht gekomen. Zoals wij hebben begrepen heeft Lee-Lou in wat instabiele situaties gewoond. Ze is dan ook erg onzeker en het duurt eventjes voordat ze nieuwe mensen vertrouwt. Ze kan in een situatie die zij eng vindt wegduiken, maar tegelijk flink aanblaffen in de hoop zo uit die situatie weg te kunnen. Het is dus belangrijk dat een baasje haar signalen op tijd oppikt en op haar gedrag kan anticiperen.
Met de vaste medewerkers is Lee-Lou inmiddels dikke maatjes. Ze luistert heel goed als je met haar aan de riem loopt, en los op het veld is ze ook erg braaf. Ze komt als je roept en laat speeltjes los zodat je die voor haar kunt gooien. Apporteren vindt Lee-Lou heel leuk om te doen.
Op andere honden kan Lee-Lou fel reageren, maar dit gedrag is goed te corrigeren. We hebben gekeken of ze ook op katten reageert, maar dit was bij ons niet het geval. We vermoeden daarom dat ze wel aan een kat in huis kan wennen. 
Vanwege Lee-Lou's onzekerheid lijkt het ons niet verstandig om haar in een gezin te plaatsen. Een ideale plek zou voor haar bestaan uit één of twee baasjes in een rustige omgeving.