DierenOpvangcentrum Tholen

Onze honden

De honden op deze pagina zijn op zoek naar een baasje. Heeft een van deze hondendotjes uw hart veroverd?
Kom langs, stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op.

 Dago01Naam: Dago
Ras: Vizsla
Geslacht: Reu
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Geboortedatum: 16-12-2011

Dago02Dago is een tijd geleden bij ons afgestaan door een meneer die terminaal ziek was. Deze meneer had Dago als puppy uit een slechte situatie "gekocht" en leefde een beetje als kluizenaar met zijn honden, die gek op hem waren. Dago heeft hierdoor wel weinig contact gehad met andere mensen en is ook weinig buiten zijn vertrouwde omgeving geweest.
Het is daarom voor Dago erg moeilijk om contact te maken met vreemde mensen, en zelfs bij mensen die hij wel kent kan hij uit schrik opeens uitvallen. Hij houdt erg van vaste patronen en regelmaat en wordt onzeker als hierin iets verandert. Dit toont hij op een schattige manier: Hij pakt graag de hand van zijn vertrouwde medewerkers vast met zijn bek en wandelt dan zo met ons mee. Dago heeft ook vaste momenten waarop hij weet dat hij geknuffeld wordt, dan is hij helemaal enthousiast! Verder speelt hij graag met tennisballen en houdt hij van wandelingen.
Dago kent onszelf en ons werkritme heel goed en haalt daar vertrouwen en rust uit. Eerdere adopties hebben in zijn geval laten zien dat de veranderingen te veel voor hem waren, zelfs op de langere termijn. Hij werd daar erg onbetrouwbaar en zelfs gevaarlijk van. Wij plaatsen hem daarom niet meer bij iemand in huis, maar willen hem wel voor de rest van zijn leven een goed thuis bieden bij ons. U kunt Dago helpen door maandelijks een bedrag naar keuze aan hem te doneren, wij zouden u daar heel dankbaar voor zijn.