DierenOpvangcentrum Tholen

Foto op perron bij Dierenlot 2022

Er was weer een actie opgezet vanuit dierenlot: de Christmas challange verdubbelaar. Dit hield in dat wij geld konden inzamelen tot een max van 2500 euro en dit zou dierenlot gaan verdubbelen.

Op 17 december jongstleden zijn we naar Arkel afgereisd, dit was op het mooi verlichtten station daar. Met een klein team zijn we de cheque gaan overdragen en op dat moment was dit al een mooi bedrag van 1765 euro. We hebben een dansje ingestudeerd om dit uit te voeren daar. 2 vrijwilligers hadden een treintje van 5 dieren gemaakt die te dienen zijn voor bloembakken met leuke lichtjes en kerst ballen erin. 2 andere vrijwilligers genaamd buurman en buurman hebben het buitenverblijf van de kattenkamer helemaal gerenoveerd en leuke nieuwe toestellen ingezet.. Op 31 december hebben we het mooie doel van 2500 euro bereikt. Iedereen die een donatie gedaan heeft willen we hartelijk danken hiervoor.

Vooraf:                                                                                                                           Achteraf: 

Foto renovatie buitenren kattenkamer 2 10 12 22

Foto renovatie buitenren kattenkamer 1 10 12 22

Vanaf 01-01-22 is Lieneke mede-vennoot van het C.V.A.B vof geworden.
Foto: Van links naar rechts; Angeline Verhoek, Cok Verhoek en Lieneke Verhoek

 Foto vennoten CVAB

 

 

 

Mac01Het leven van Mac, een lieve huiskat uit Goes, heeft afgelopen week op zijn kop gestaan. Vorige week dinsdag konden zijn baasjes hem opeens nergens meer vinden. Ze hebben in hun wijk gezocht en gevraagd, via whatsapp-groepen geprobeerd hem terug te vinden, maar niemand had Mac gezien. Ze waren de wanhoop nabij en vreesden al het ergste voor hun lieve Mac. Tot zij precies een week later een telefoontje kregen van ons, het Dierenopvangcentrum Tholen. Een oplettende inwoonster van Scherpenisse werd “gestalkt” door een zwart-witte kat. Hij achtervolgede haar naar huis en ging hard bij de deur zitten miauwen. Ze besloot hem bij ons te brengen om te zien of hij gechipt was, en dat bleek hij te zijn. Doordat zijn baasjes de chip hadden geregistreerd konden we de naam van de kat en de telefoonnummers van de eigenaren zien. “Leeft hij nog??” was de eerste vraag van het baasje toen we belden om te vertellen dat Mac gevonden was. De opluchting was tijdens de rest van het gesprek duidelijk te horen.
Hoe Mac helemaal vanuit Goes in Scherpenisse is beland? Waarschijnlijk meegelift in een auto.
Mac is nu weer lekker thuis, maar er raken jaarlijks heel veel katten vermist die nooit meer teruggevonden worden. Of een kat gechipt en geregistreerd is speelt hierbij een hele belangrijke rol. Iedere eigenaar kan zijn/haar dier zelf aanmelden bij een databank zoals de NDG, Stichting CHIP of Petbase. Kijk op Chipnummer.nl of jouw dier geregistreerd is. Is je dier vermist? Meld dit dan bij Amivedi.

Groepsfoto

 

 Op 9 en 10 maart 2018 was het weer NL Doet van het Oranjefonds! Wij hebben hulp gekregen van een aantal lieve vrijwilligers die samen een hoop klussen geklaard hebben. Hier volgt een fotoreportage van de werkzaamheden.

 

Lees meer: NL Doet 2018

logo nl doet 2017 kleinOp vrijdag 10 en zaterdag 11 maart vond de jaarlijkse vrijwilligersdag NL Doet van het Oranje Fonds plaats. De Elkie Stichting heeft hieraan meegedaan, waardoor met de hulp van een aantal vrijwilligers de kozijnen en deuren van het bedrijf nu weer strak in de lak staan. Ook zijn de potdeksels aan de buitenkant van de schuur weer mooi zwart gemaakt en is er snoeiwerk verricht aan de bomen en struiken op het terrein.

 

Lees meer: NL Doet

Hoewel de afgelopen maanden vooral in het teken stonden van de zomerdrukte in ons asiel en pension, hebben wij van het CVAB en de Elkie Stichting daarnaast hard gewerkt aan ons imago. We hebben de website onder handen genomen en besloten verder te gaan onder een passendere naam.

Lees meer: Het roer om