DierenOpvangcentrum Tholen

DierenOpvangcentrum Tholen heeft plaats voor circa vijfendertig pensionkatten. Ons pension is van alle gemakken voorzien en onze gepassioneerde dierverzorgers staan in voor een prettig logeeradres voor uw poezebeest.

IMG 5303De verblijven

Voor de katten hebben we een grote gezamenlijke ruimte die is ingericht als huiskamer. De katten kunnen hier naar hartenlust rondlopen, spelen en luieren. Ook kunnen ze een frisse neus halen wanneer ze dat willen, want de huiskamer is verbonden aan een buitenren met allerlei speel-, klim- en ligmogelijkheden. Voor katten die in de nacht of op de eetmomenten moeten worden afgezonderd, zijn er een aantal kleine kennels gebouwd.

Daarnaast heeft DOT een tweede ruimte voor pensionkatten beschikbaar gesteld, de zorgafdeling geheten. Deze ruimte bestaat uit verschillende kamers en kennels zonder buitenverblijf. Vaak worden hier katten opgevangen die niet met hun soortgenoten overweg kunnen of medische problemen hebben.

Uiteraard zijn alle kattenruimtes voorzien van mandjes en kussens, kattenbakken, drink- en voerbakken, krab- en klimmogelijkheden en speeltjes, en worden ze in de winterperiode verwarmd.

kattenetenVerzorging

De pensiondieren van DOT worden verzorgd door deskundige dierverzorgers en zijn gegarandeerd in goede handen. De katten hebben over het algemeen altijd de beschikking over brokjes. Daarnaast krijgen, indien gewenst, een- of tweemaal daags natvoer voorgeschoteld. Het is voor ons geen enkel probleem om rekening te houden met een dieet. Ook katten met medische problemen zijn bij DOT van harte welkom. Wij monitoren sowieso alle katten nauwlettend, niet alleen als het gaat om voeding, maar ook op het gebied van gezondheid en gedrag. Het pension van DOT staat onder veterinair toezicht en heeft altijd de beschikking over een dierenarts.