DierenOpvangcentrum Tholen

Cursussen

I.v.m. privéomstandigheden zullen er voorlopig geen groepslessen plaatsvinden. 

De aanvangsdata van de praktijklessen: 

Beginners 

- Donderdag

- Zaterdag 

 

Gevorderden 1

- Woensdag 

- Donderdag 

- Zaterdag 

 

Gevorderden 2

 - Zaterdag 

 

Hindernisbaan

- Dinsdagavond van 19.15-20.15 uur Combitraining gevorderden

- Donderdagavond  van 19.15-20.15 uur

 

Lezingen 

Voorafgaande aan alle cursussen houdt DOT een lezing over het gedrag van de hond binnen het gezin en onze samenleving. DOT nodigt u graag uit om hierbij aanwezig te zijn. Het thema is: communicatie van de hond en zijn roedel(gezin).
 

In de praktijk zien we vaak dat dierlijk gedrag wordt verklaard vanuit een menselijk oogpunt. Het op een menselijke manier benaderen van een hond kan leiden tot communicatieproblemen, wat probleemgedrag tot gevolg kan hebben. De lezing op deze avond zal inzicht bieden in de manier waarop honden communiceren. Niet alleen het communicatiegedrag van volwassen honden komt hierbij terug, maar ook dat van pups. Daarnaast nemen we de interactie tussen mensen en honden onder de loep. Dit doen wij door een mondelinge toelichting te geven over dit onderwerp, ondersteund door videobeelden uit de praktijk. Afsluitend is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Een leerzame avond dus, die bovendien ook heel gezellig kan zijn!

De lezing vindt plaats in de kantine van DOT, de Hondenhut geheten. Het adres is: Roolandsedijk 2, 4691 PR te Tholen (zie hier voor een routebeschrijving). We starten om 19:30 uur en sluiten rond 22:00 uur af. De kosten bedragen €5,00 per persoon. Cursisten hebben gratis toegang. Aanmelden kan door ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen met daarin uw naam en telefoonnummer.