DierenOpvangcentrum Tholen

DierenOpvangcentrum Tholen heeft plaats voor zo'n tachtig pensionhonden. Ons pension is van alle gemakken voorzien en onze gepassioneerde dierverzorgers staan in voor een aangenaam logeeradres voor uw trouwe viervoeter.

Onder reserveren staan de datums aangegeven wanneer we volgeboekt zijn.Check altijd of er nog plaats is voordat u het reserveringsformulier invult.

kennelsDe verblijven

DOT beschikt over ruime, verwarmde binnenverblijven met overdekte buitenkennels, die voldoen aan de dierenwelzijnseisen en elke dag worden schoongemaakt. Vanzelfsprekend zijn alle verblijven voorzien van een comfortabele mand, een zacht dekentje en drink- en voerbakken. Hoewel het in principe een vereiste is dat de hond samen kan met soortgenoten, kunnen honden  tegen een verdubbeld tarief  ook individueel geplaatst worden. Wij houden bij het combineren van honden rekening met formaat, leeftijd en gedrag.

hondenspeel

 

Uitwaaien en ravotten

Op gezette tijden kunnen de honden onder toezicht heerlijk ravotten op een van de omheinde buitenplaatsen. Dit doen wij minimaal twee, maar bij voorkeur drie keer per dag. DOT beschikt over vier speelweides die groot genoeg zijn om de honden lekker te laten rennen en spelen. Bovendien laten we onze pensionhonden ook regelmatig uit aan de riem, zodat wij hen extra goed kunnen monitoren. Gelukkig biedt onze afgelegen locatie in Tholen genoeg wandelmogelijkheden hiervoor.

buitenverblijfVerzorging

De pensiondieren van DOT worden verzorgd door deskundige dierverzorgers en zijn gegarandeerd in goede handen.

Voeding

De honden worden tweemaal daags gevoerd, in de ochtend en in de namiddag. Wij werken met een vast merk voer, dat alle benodigde voedingsstoffen bevat, zodat uw hond niets tekort komt. Mocht het eetgedrag van uw hond daarom vragen, want dit houden we nauwlettend in de gaten, dan kunnen we de voeding aanpassen door de voeding met water of een beetje blikvoeding te mengen.
 
U kunt ook het eigen voer van de hond meebrengen. Dit is zeker aan te raden wanneer uw hond gevoelig is op de maag en/of darmen. De eigen voeding dan graag in een goed afsluitbare bak of ton met maatbeker meenemen, voorzien van de naam van het dier.

Gezondheid

Uiteraard houden we ook op het gebied van gezondheid en gedrag een oogje in het zeil. Het pension van DOT staat onder veterinair toezicht en heeft altijd de beschikking over een dierenarts.
Het is voor ons geen enkel probleem om honden met dieetvoeding of medische problemen op te vangen.

Vachtverzorging

Vanaf 31-03-34 is Mara met zwangerschapsverlof tot en met 15-08-24. 

Informeer naar de mogelijkheden bij Mara wanneer zij weer start met trimmen voor een afspraak voor uw viervoeter. 

De pensionhonden worden regelmatig gecontroleerd op klitten en loszittend haar. Hoe vaak de honden geborsteld worden hangt af van de vachtsoort en de periode. Wanneer de honden verharen worden ze uiteraard meer geborsteld. 
Het is ook mogelijk om uw hond bij ons te laten wassen en eventueel föhnen. Voor het wassen rekenen wij een tarief vanaf € 20,00. De hond wordt dan handdoekdroog gemaakt. Wilt u dat de hond ook helemaal droog geföhnd wordt, dan wordt een prijs vanaf € 30,00 in rekening gebracht, afhankelijk van de tijd die nodig is.
Logo Maras Trimsalon

Trimwerk doen wij zelf niet, wel is er een zelfstandig trimster in ons pand gevestigd die enkele dagen in de week op afspraak honden en katten trimt. Als u wilt dat de hond tijdens het pensionverblijf getrimd wordt, dan kunt u bij haar een afspraak maken:

Mara's trimsalon
Roolandsedijk 2
4691 PR Tholen
06-82501028
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.